MASAJ TERAPEUTIC, REFLEXOGEN, RELAXARE

Masajul reprezintă un grup de manevre de tip manual sau tehnic prin care se ia contact cu tegumentul pentru a stimula pielea și țesuturile adiacente, cu scopul determinării unor reacții vasculare, biochimice, de stimulare senzitivă și de inducere de reacții de tip reflex în vecinătatea zonei de masaj sau la distanță. Scopul inducerii unor astfel de reacții poate fi igienic, profilactic, terapeutic și/sau recuperator.

Masajul terapeutic face parte din categoria masajelor corporale cu rolul de a da tonicitate pielii si musculaturii. Este recomandat in perioadele postoperatorii, in cazul sedentarismului și pentru orice cauză ce generează atrofie musculară. Efectele masajului sunt multiple, scopul lor fiind cel de a reda tonusul țesutului muscular și tegumentului. Efectele vizibile imediat sunt: pielea devine puternic vascularizată, se înroșește, eliminarea excesului de apă sub forma de transpirație abundentă, se instaleaza starea de bine.

Masajul de relaxare, după cum îi spune si numele, este un masaj general, al întregului corp, care are ca scop eliminarea rapidă a oboselii, relaxarea musculară și generarea unei stări generale bune.

INDICAȚII

  • Afecțiuni ale aparatului locomotor și în boli ale muschilor;
  • Afecțiuni neurologice: miopatii, paralizia agitată (Parkinson), hemiplegie în faza de flaciditate;
  • Afecțiuni reumatismale: cervicalgii, lombalgii, contracturi musculare care însoțesc articulațiile membrelor ( articulația coxo-femurală, articulația genunchiului, articulația umarului);
  • Afecțiuni metabolice: diabet, obezitate;
  • Afecțiuni cardio-vasculare: în tratamentul cardiopatiilor, masajul își găsește aplicabilitatea, mai ales, pentru a aborda acele regiuni dureroase, datorită iradierii durerii sau datorită apariției contracturilor. În afecțiunile circulatorii, masajul urmarește facilitarea circulației arteriale, drenarea edemelor, etc;
Close Menu